Γενικά

Η μανόλια Magnolia grandiflora κατάγεται από τη Β. Αμερική και αναπτύσσεται σε μεγάλο δένδρο που παράγει μεγάλα και εύοσμα λευκά άνθη. Η περίοδος ανθοφορίας της μανόλιας στις περισσότερες ποικιλίες διαρκεί ένα περίπου μήνα, από τα τέλη Μαϊου έως και τα τέλη Ιουνίου.                

Οι περισσότερες μανόλιες που διακινούνται και φυτεύονται σήμερα στην Ελλάδα είναι φυτά εισαγωγής από χώρες με διαφορετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, γι` αυτό και στο ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδας, εάν δεν ξεραίνονται, ρίχνουν τα περισσότερα φύλλα τους με εξαίρεση τα φύλλα που βρίσκονται στις κορυφές των βλαστών.

 

Ποικιλίες

Στο φυτώριό μας παράγουμε μία δικής μας επιλογή μανόλιας, την ποικιλία "Roxani ™" με αριθμό πιστοποιητικού 208158/05.05.2020, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αντοχή στις ελληνικές ξηροθερμικές συνθήκες και τα ελληνικά εδάφη.                                                     

Η ποικιλία "Roxani ™" είναι κατάλληλη για φυτεύσεις σε όλη την Ελλάδα και πολύ περισσότερο σε περιοχές όπου δεν ευδοκιμούν άλλες ποικιλίες μανόλιας.                                                                                                

Εκτός από τη "Roxani ™" πολλαπλασιάζουμε και την ποικιλία "Green Beauty ™" με αριθμό πιστοποιητικού ΧΧΧΧΧΧΧ/ΧΧ.ΧΧ.2020, η οποία παρουσιάζει ένα εύρος άνθισης τουλάχιστον 6 μηνών και είναι επίσης ανθεκτική στις ξηροθερμικές συνθήκες της Ελλάδας.                                        

Η ποικιλία "Green Beauty ™" αναπτύσσεται λιγότερο από την ποικιλία  "Roxani ™" και είναι κατάλληλη για γλάστρες και μικρούς κήπους.

 

Φωτογραφίες Μανολιάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε τη λειτουργικότητα του site και να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.