Καλλωπιστικά Φυτά

Πικροδάφνες

Η πικροδάφνη (Nerium oleander) είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους, αλλά και αδικημένους καλλωπιστικούς θάμνους της Ελλάδας και αυτό γιατί η παρουσία της είναι συνδεδεμένη με τα ακαλαίσθητα φυτά των εθνικών δρόμων. Θεωρείται φυτό πολύ ανθεκτικό στις ξηροθερμικές συνθήκες, έχει πολλά χρώματα και κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κηποτεχνία με υψηλή αισθητική αξία.

Ο πολλαπλασιασμός της στα φυτώρια γίνεται εμπορικά με σπόρους ή μοσχεύματα και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι γνωστές πάρα ελάχιστες από τις εκατοντάδες ποικιλίες της που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.


Φυτωριακή Παραγωγή

Στο φυτώριό μας μπορείτε να βρείτε δεκάδες ποικιλίες πικροδάφνης, όλες πολλαπλασιασμένες με τη μέθοδο των φυλλοφόρων μοσχευμάτων στην υδρονέφωση, πολλές από τις οποίες είναι νάνες, ή ανθεκτικές στο ψύχος.

Για κάθε ποικιλία πικροδάφνης που παράγουμε υπάρχουν μητρικά φυτά, απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες, όπως είναι για παράδειγμα τα καρκινώματα, από τα οποία κόβονται μοσχεύματα κορυφής ή μεσογονάτια μοσχεύματα για ριζοβολία.

Στη συνέχεια τα μοσχεύματα πικροδάφνης που ριζοβόλισαν πωλούνται ως μοσχεύματα σε φυτωριούχους ή μεταφυτεύονται στο φυτώριό μας σε γλαστράκια ή γλάστες των 0,5 λίτρων (7 Χ 7 Χ 8 εκατ.) έως 6,0 λίτρων προς ανάπτυξη και διάθεση. Δε διαθέτουμε πικροδάφνες σε σακούλες.


Ποικιλίες

Πικροδάφνη - Petit Salmon Πικροδάφνη - Arizona Πικροδάφνη - Σομών Διπλό/ρίζα Πικροδάφνη - Βερικοκί Διπλό Πικροδάφνη - Κίτρινο Μονό Πικροδάφνη - Βερικοκί Μονό Πικροδάφνη - Κόκκινο Διπλό Πικροδάφνη Πικροδάφνη - Papa Gambetta Πικροδάφνη - Ανοιχτό Μωβ Μονό Πικροδάφνη - Red Beauty Πικροδάφνη - Angiolo Pucci Πικροδάφνη - Aramis Πικροδάφνη - Porto