Ελιές για παραγωγή

Φυτωριακή παραγωγή δενδρυλλίων Ελιάς

Η παραγωγή των δενδρυλλίων ελιάς γίνεται στην επαρχία Τροιζηνίας, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, τόσο υπαίθρια όσο και σε πλαστικά ή γυάλινα θερμοκήπια. Διαθέτουμε περίπου 240 – 250 ποικιλίες ελιάς απ` όλο τον κόσμο και σίγουρα τη μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή ελληνικών ποικιλιών ελιάς. Για όλες τις ποικιλίες που παράγουμε διατηρούμε μητρικά φυτά σε γλάστρες ή φυτεμένες στον αγρό.

Ειδικότερα για τις ελληνικές ποικιλίες ελιάς της συλλογής μας, όλες έχουν ελεγχθεί γενετικά με μοριακές μεθόδους από καθηγητές του Γ.Π.Α. και τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής έχουν παρουσιαστεί στο «6ο Διεθνές Συμπόσιο για την καλλιέργεια της ελιάς» που έγινε στην Πορτογαλία το φθινόπωρο του 2008.

Η παραγωγή μας βασίζεται, εκτός από τα θερμοκήπια και τις άλλες σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουμε, σε εξειδικευμένα εδαφολογικά και φυτοπαθολογικά εργαστήρια και προπάντων σε εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό.

Τα τελευταία 12 χρόνια, επίσης, έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειες μας για τη δημιουργία νέων ποικιλιών ελιάς και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.


Προδιαγραφές Δενδρυλλίων

  • Στο φυτώριό μας διακινούμε δενδρύλλια ελιάς αποκλειστικά δικής μας παραγωγής και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε εμπορεία δενδρυλλίων από άλλα φυτώρια.
  • Η μέθοδος πολλαπλασιασμού που χρησιμοποιούμαι είναι με «φυλλοφόρα μοσχεύματα στην υδρονέφωση», δηλαδή η πιο διαδεδομένη και διεθνώς καταξιωμένη μέθοδος πολλαπλασιασμού της ελιάς και μόνο για την ποικιλία «Κορωνέικη» χρησιμοποιείται παράλληλα με την υδρονέφωση και η μέθοδος της «ιστοκαλλιέργειας - μικροπολλαπλασιασμού».
  • Όλα τα δενδρύλλια ελιάς που παράγουμε αναπτύσσονται πάνω σε υπερυψωμένα παρτέρια, μέσα σε στρογγυλές ή τετράγωνες γλάστρες και δεν χρησιμοποιούμαι σακούλες. Επίσης όλα μας τα δενδρύλλια είναι δεμένα και υποστυλωμένα σε ειδικά καλαμάκια bamboo.
  • Τα δενδρύλλια σε γλάστρες από το 1,5 λίτρο μέχρι και τα 3,5 λίτρα αναπτύσσονται και διαμορφώνονται σε σχήμα μονοκωνικό, δηλαδή με ένα κεντρικό βλαστό, ενώ τα μεγαλύτερα, από τα 4,5 λίτρα μέχρι και τα 65,0 λίτρα, είναι σταυρωμένα.
  • Τα υποστρώματα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των δένδρων είναι ελεγμένα και καθαρά από εχθρούς και ασθένειες και αποτελούνται από μείγματα χώματος - τύρφης - ελαφρόπετρας ή περλίτι με λιπάσματα ενώ για φυτά εξαγωγής αποτελείται από μείγματα τύρφης - ελαφρόπετρας ή περλίτι με λιπάσματα, σε διάφορες αναλογίες.

Μοσχεύματα Ελιάς

Το φυτώριό μας παράγει έρριζα μοσχεύματα και νεαρά δενδρύλλια ελιάς σε pots ή γλαστράκια, σε περισσότερες από 100 Ελληνικές και ξένες ποικιλίες. Κατόπιν συμφωνίας όμως μπορούν να παραχθούν έρριζα μοσχεύματα και/ή πολύ νεαρά δενδρύλλια ελιάς σε ποικιλίες, ποσότητες και ημερομηνίες παράδοσης που να δικαιολογούν μία τέτοια εργασία.


Συσκευασία & Αποστολή

Όλα τα μοσχεύματα και τα δενδρύλλια ελιάς σε γλαστράκια μέχρι και το 1,0 λίτρο (9Χ9Χ13), συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια διαστάσεων 20-30 Χ 30 Χ 60 εκατ. , ενώ τα δενδρύλλια σε γλάστρες από το 1,5 λίτρο μέχρι και τα 18,0 λίτρα συσκευάζονται σε ειδικές ξύλινες παλέτες.

Η συσκευασία και η μεταφορά των δενδρυλλίων από το φυτώριό μας μέχρι και τον τελικό προορισμό βαρύνει τον αγοραστή.

Οι παραδόσεις δενδρυλλίων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται μέσω πρακτορείων της επιλογής του αγοραστή στην Αθήνα.

Η μεταφορά των δενδρυλλίων από το φυτώριό μας μέχρι και τα πρακτορεία στην Αθήνα πραγματοποιείται με ευθύνη δική μας, αλλά βαρύνει τον αγοραστή.Ελιές για παραγωγή - Ελιά σε γλαστράκι Ελιές για παραγωγή - Ανάπτυξη μοσχευμάτων ελιάς Ελιές για παραγωγή - Δενδρύλλια ελιάς σε υπερυψωμένο παρτέρι Ελιές για παραγωγή - Δενδρύλλια ελιάς σε υπερυψωμένο παρτέρι Ελιές για παραγωγή - Διετή δενδρύλλια ελιάς Ελιές για παραγωγή - Συσκευασία δενρυλλίων σε παλέτα Ελιές για παραγωγή - Φόρτωση δενδρυλλίων ελιάς για την εσωτερική αγορά Ελιές για παραγωγή - Φόρτωση δενδρυλλίων ελιάς για εξαγωγή Ελιές για παραγωγή - Μεγέθη δενδρυλλίων ελιάς Ελιές για παραγωγή - Μεγέθη δενδρυλλίων ελιάς