Έντυπα - Κατάλογοι

Κατάλογος Ποικιλιών Ελιάς

Ο κατάλογος αυτός είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης, υπομονετικής και επίπονης προσπάθειας για να εντοπισθούν, συγκεντρωθούν και αξιολογηθούν στις εγκαταστάσεις μας, στην επαρχία Τροιζηνίας, όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές και ξένες ποικιλίες ελιάς.

Περισσότερα ...

Οδηγός Επιλογής, Φύτευσης και Φυτοπροστασίας της Ελιάς

Λεπτομερής οδηγός για την σωστή επιλογή των ποικιλιών ελιάς που θα φυτευτούν σε ένα σύγχρονο, οικονομικά βιώσιμο ελαιώνα, την Φύτευση και την Άρδευση του καθώς την Φυτοπροστασία του.

Περισσότερα ...

Υπέρπυκνες Γραμμικές Καλλιέργιες Ελιάς

Ο ελαιόκαρπος από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα συγκομίζεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου με τα χέρια. Η εργασία αυτή ήταν και παραμένει επίπονη και απαιτεί πολύ εργατικό δυναμικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την ποικιλία, το εδαφικό ανάγλυφο, τις καιρικές συνθήκες και το φορτίο των δένδρων.

Περισσότερα ...

Πικροδάφνες

Με τον κατάλογό μας αυτό επιθυμούμε να γνωρίσουμε σε όλους όσους ασχολούνται με την πικροδάφνη, φυτωριούχους, κηποτέχνες και ερασιτέχνες, τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες του φυτού. Ενός φυτού παρεξηγημένου που επί δεκαετίες έμεινε στην αφάνεια και την απαξίωση.

Περισσότερα ...

Καλλωπιστικά Φυτά Κηποτεχνίας

Κατάλογος Καλλωπιστικών Φυτών που χρησιμοποιούνται για την διακόσμηση κήπων. Καρποφόρα και Καλλωπιστικά Δένδρα, Κωνοφόρα, Θάμνοι, Αναρριχώμενα Φυτά, Διάφορα Πολυετή Φυτά.

Περισσότερα ...