ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ

Πικροδάφνες

Η πικροδάφνη Nerium oleander είναι ένα πάρα πολύ παρεξηγημένο καλλωπιστικό φυτό κυρίως από τη μορφή και την κατάσταση που αυτές βρίσκονται στις εθνικές οδούς.

Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες πικροδάφνης, νάνες, ημινάνες και κανονικής ανάπτυξης σε διαφορετικά χρώματα, μεγέθη άνθους και αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο φυτώριό μας παράγουμε έρριζα μοσχεύματα και φυτά πικροδάφνης σε περισσότερες από 35 ποικιλίες ακολουθώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής.

Όλα μας τα μοσχεύματα πικροδάφνης προέρχονται από μητρικά φυτά σε γλάστρες και ελεγχόμενες συνθήκες ανάπτυξης. Ριζοβολούν σε σύγχρονα ριζωτήρια όπου ακολουθούνται όλοι οι κανόνες φυτοπροστασίας, διότι το φυτό της πικροδάφνης θεωρείται ευαίσθητο στην σοβαρή ασθένεια Xylella fastidiosa


Δείτε εδώ το σχετικό έντυπο μας

Μανολιές

Η μανόλια Magnolia grandiflora κατάγεται από τη Β. Αμερική και αναπτύσσεται σε μεγάλο δένδρο που παράγει μεγάλα και εύοσμα λευκά άνθη. Η περίοδος ανθοφορίας της μανόλιας στις περισσότερες ποικιλίες διαρκεί ένα περίπου μήνα, από τα τέλη Μαϊου έως και τα τέλη Ιουνίου.

Οι περισσότερες μανόλιες που διακινούνται και φυτεύονται σήμερα στην Ελλάδα είναι φυτά εισαγωγής από χώρες με διαφορετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, γι` αυτό και στο ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδας, εάν δεν ξεραίνονται, ρίχνουν τα περισσότερα φύλλα τους με εξαίρεση τα φύλλα που βρίσκονται στις κορυφές των βλαστών.

Στο φυτώριό μας παράγουμε μία δικής μας επιλογή μανόλιας, την ποικιλία "Roxani ™" με αριθμό πιστοποιητικού 208158/05.05.2020, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αντοχή στις ελληνικές ξηροθερμικές συνθήκες και τα ελληνικά εδάφη.

Η ποικιλία "Roxani ™" είναι κατάλληλη για φυτεύσεις σε όλη την Ελλάδα και πολύ περισσότερο σε περιοχές όπου δεν ευδοκιμούν άλλες ποικιλίες μανόλιας.

Εκτός από τη "Roxani ™" πολλαπλασιάζουμε και την ποικιλία "Green Beauty ™" με αριθμό πιστοποιητικού ΧΧΧΧΧΧΧ/ΧΧ.ΧΧ.2020, η οποία παρουσιάζει ένα εύρος άνθισης τουλάχιστον 6 μηνών και είναι επίσης ανθεκτική στις ξηροθερμικές συνθήκες της Ελλάδας.

Η ποικιλία "Green Beauty ™" αναπτύσσεται λιγότερο από την ποικιλία "Roxani ™" και είναι κατάλληλη για γλάστρες και μικρούς κήπους.

Κυπαρισσιά

Στο φυτώριό μας πολλαπλασιάζουμε και διαθέτουμε μία δική μας επιλογή ελληνικού κυπαρισσιού την ποικιλία "Vaggy ™" με αριθμό πιστοποιητικού 208156/05.05.2020, που χαρακτηρίζεται από συμπαγή κάθετη ανάπτυξη.

Μετροσίδηρος

Γκρεβιλλέα

Καλλιστήμωνες

OLEA Γ. ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ ΦΥΤΩΡΙΑ